Carry Chapelle

YOU Founder/Counselor  

Psychotherapie - Psychopathologie - Sociale psychologie - Arbeidspsychologie - Inleiding in de psychologie

* Open Universiteit van Antwerpen

 

Therapeutisch schrijven


---------

 

Als voorstander van #womensupportingwomen heb ik altijd gestreden als vrouwenrechteactivisteu en als campagne medewerkster voor vrouwenrechten op politiek niveau. Ook vrouwenorganisaties liggen me nauw aan het hart.

Daarom doneer ik ook 5€ per verkocht schrijftraject aan Thinkpink. Zo strijd ook jij mee voor de gezondheid van elke vrouw!

 

Ik heb YOU opgericht met als doel geestelijke gezondheidszorg toegankelijk én betaalbaar te maken voor alle vrouwen. Schrijftherapie is dan ook een veel gebruikte interventie, is laagdrempelig en heeft wetenschappelijke effecten. De kost kan laag gehouden worden doordat er geen rechtstreeks contact is met de counselor maar alles online via mail verloopt. 

Ik stel mezelf graag even voor: ik ben echtgenote van een behulpzame, sportieve man en mama van een erg fijne dochter van 18 jaar.  Zelf schrijf ik al 30 jaar lang alles van me af, heftige verliezen en pijnlijke gebeurtenissen doorheen het leven ben ik te boven gekomen door pagina’s lang te schrijven en te herschrijven totdat het voor mij draaglijk werd om te voelen en te denken. Mijn autobiografie vindt je dan ook terug op 100-den geschreven pagina's in mijn bureaulade.

De psyche van de mens heeft me sowieso altijd gefascineerd en algauw werd duidelijk dat ik die passie extra moest voeden met wetenschappelijke studies. Door de afstand en de vrijgekomen tijd tijdens de Coronapandemie kwam het idee om individuele e-schrijftherapie op te zetten. En met succes!

Therapie is topsport en no nonsens. Therapie werkt pas als cliënten alles durven te doorvoelen en verantwoordelijkheid durven te nemen. Schrijftherapie werkt zoals elke andere vorm van therapie nog enkele uren, dagen en maanden door in je systeem. Gunstige effecten worden dan ook stilaan zichtbaar.

Schrijftherapie is voor iedereen weggelegd, je hebt enkel pen en papier nodig OF een laptop op de schoot.

Wanneer jouw stem werd ontnomen werd schrijven jouw sterkte! Enne ... yes you can!

 

 

Wat ik écht belangrijk vind is dat mijn cliënten echte veranderingen en blijvende groei doormaken. Het is zo inspirerend om te zien hoe sterk en veerkrachtig vrouwen zijn!

 


Wat zeggen onderzoekers over schrijftherapie?

Lees hier het artikel van Tekstschrijver Rob Hordijk

Lees hier het artikel van Wetenschapsjournalist Mark Mieras